søndag 10. august 2014

Kuala Belait, Brunei

Kom til Brunei fra Singapore natt til lørdag. Visa prosessen i Singapore gikk smooth og jeg kunne fly til Brunei som planlagt fredag kveld.
Har fått sett meg litt rundt i området der jeg skal bo og ser lyst å kunne trives her :-) Facetime er brukt flittig hjem til fruen i Blåfjellveien så ikke overgangen skulle bli altfor stor.

Bor på Swiss Hotel i sentrum av byen jeg skal jobbe (Kuala Belait, kalt KB). Hotellet er helt ok, selv om frokosten er noe sparsom og annerledes. Sentrum består av en hovedgate med diverse småbutikker og restauranter. Se bilder:

De gule plakatene er annonsering av Sultanens 68-årsdag som skal feires torsdag 14/8, så det blir første fridag fra jobben.

Hadde en fin runde lørdag med han som jeg overtar jobben for og fikk sett på verksteder, kontor og nærområde, selv om jeg ikke begynner å jobbe for alvor før i morgen mandag. Blir nok en del praktikaliteter i starten med arb tillatelse, leilighet, bil osv, så det var greit å få en liten innføring i jobben og forholdene allerede lørdag.
Kontorfasilitetene her nede ser veldig bra ut:

Moskeen der befolkningen samles til fredagsbønn hver uke og all annen aktivitet stenger. (vi går hjem fra kontoret i denne perioden)

Hadde en spasertur lang kaien og stranda i dag. Det er varmt å gå ute i solsteiken, men selvfølgelig fullt mulig. Det tropiske klimaet gjør at det er fuktig, så man blir fort svett på ryggen. I snitt ligger fuktigheten på 79% og temperaturen på 27-32 grader, stabilt hele året.
Fiskebåtene langs elva ser litt annerledes ut enn hjemme:


Stranda utenfor byen her er lite brukt av skapninger med to bein, men av dyr med vesentlig mer enn to bein som har satt sine tydelige spor i sanden (småkrabber og div andre kryp). Tipper det en sånn en sandstrand som får leve sitt eget liv i varmen egentlig er, og ikke slik vi er vant med i Syden der sanden blir snudd og bearbeidet for å være behagelig for mennesker.
Hele stranda var full av "mønster" som dette:


Fra stranda kan man tydelig se flere av olje-plattformene langs kysten. Det er disse vi leverer deler til og har ansvar for vedlikeholdet på.



Aker har kontrakt med Brunei Shell Petroleum (BSP) som har hovedkontoret sitt like utenfor byen her.

Dette var litt av mitt førsteinntrykk fra Brunei.
Ser frem til å begynne i jobben i morgen og kommer tilbake med flere innlegg etter hvert, om enn ikke så hyppig som på ferieturene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar