onsdag 7. august 2013

Tirsdag i Tyskland

Har funnet ut at vi liker å få med oss litt når vi er på tur. Tirsdagen ble nok en dag med mange opplevelser.
Stod tidlig opp siden, værmeldingene meldte noen dråper på ettermiddagen. ( de dråpene vi ha erfart til nå på disse ukene er kommet på natten, så vi kan ikke klage om det kommer noe regn )
Vi var på hjul kl 08:15 oppover (nordover fra Trier mot Koblenz) Moseldalen. Kjørte rolig langs elva der landsbyene ligger med 5-10 km mellomrom. Målet for dagen var å stoppe i Cochem og se en borg i Eltz. Cochem var virkelig en stopp verdt. Flott by, endel større en de andre langs elva og masse å se.
Vi hadde lunch på en Cafe/Konditori og spiste suppe med kake og kaffe til dessert. :-)












Etter å ha kost oss så lenge med kakene at parkeringen plutselig var gått en halvtime over tiden, hastet vi tilbake til bilen, heldigvis uten bot.
Vi kjørte videre en halvtimes tid og kjørte opp til Burg Eltz, en borg fra 1500 som er i privat eie.
Dette var virkelig verdt avstikkeren. Borgen lå fint gjemt i en åpning i skogen, godt beskyttet mot inntrengere. Den var inntakt og godt bevart, og ble fortsatt brukt av familien. Var tom for Euro, og de tok ikke kort, så vi fikk ikke med oss guidet tur. Litt synd, men en flott opplevelse å se borgen likevel.












Vi har lagt den flotte Moseldalen bak oss og kjørte videre mot Köln. Her installerte vi oss på Stellplatz i sentrum ved Rhinen.
Etter å ha slappet av og spist middag, syklet vi de 3,5 km langs Rhinen til Kölnerdomen. Den er virkelig et majestetisk skue. (Sist jeg brukte dette ordet var i Sveits, men kirka kan nok ikke måle seg med Matterhorn)
Oppdaget at vi er kommet lenger nord, da det tok litt lengre tid før det ble mørkt. Ville gjerne se Domen opplyst i mørket også før vi tok kvelden. Ca kl 22 var det mørkt nok til at lysene tente. Flott syn!! Fikk forresten i oss et par Berlinerboller på plassen utenfor domen.








- Posted using BlogPress from my iPad

Location:An der Schanz,Köln,Tyskland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar