søndag 4. august 2013

Alpene og Matterhorn - FANTASTISK

Nok en innholdsrik dag på ferie.
Hadde stilt klokka for første gang denne ferien, da vi ble fortalt at det var mest sjanse for klarvær på morgen. Vi tok ut kl 07:30 og begynte med 10 min togtur fra Tasch (a med tødler) inn til Zermatt. Dette er en bilfri alpelandsby med masse hoteller og butikker for turister. Herfra tok vi gondol opptil 3880 moh og kunne se den majestetiske Matterhorn og også Mont Blanc. Det var en skydott som ikke ville gi slipp på toppen av Matterhorn, men ellers var været flott. Vi tok gondolen ned til ca 3000 meter og gikk en merket løype ved foten av Matterhorn, ned til 2500 moh. Flott tur, men vi merket den tynne lufta. Trøstet oss med at høydeopphold er bra for å komme i form.
Naturen og fjellene her oppe er bare til å ta pusten fra en, et høydepunkt på ferien bokstavlig talt.












Vi reiste videre nordover og plottet inn korteste vei på GPS'en. Den routet oss opp til Lotschberg tunnelen som jeg etterhvert ble klar over var biljernbane. Ny og interessant erfaring med stor bobil, som jeg ikke ville gjort om igjen... Men det gikk bra.
Nå har vi nådd Tyskland og er helt sør i Rhindalen. Tenker å kjøre oppover og få med oss Mozeldalen også. Yr.no melder om endel regn i området et par dager, så vi får se....
- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Josef-Bueb-Straße,Breisach am Rhein,Tyskland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar