tirsdag 30. juli 2013

Rivieraen top 5, utført

Lørdagskvelden i Antibes ble svært vellykket.
Flott sted å vandre og vi fant en kjempebra restaurant der gullbryllupsparet ble feiret. Maten (biff) var noe av det beste Heidi hadde smakt, vi hadde utsikt over havet og en meget vellykket kveld. Gaven fra barn, svigerbarn og barnebarn falt i smak.... Ny reise til Gdansk i august :-)
Søndagen tok vi inn i landet og fikk med oss Mougins, Grasse og Gourdon, som ligger kun 10-15 km fra hverandre.
Flotte opplevelser og unike byer hver med sitt særpreg.
















Mandagen startet med et forrykende uvær ca 06:30 på morgenen. Markisen ble fylt opp med vann så fort at vi ikke greide å få den inn før festene måtte gi tapt for vannet. Festet knakk inne mot bilen på ene siden. Brukte endel av formiddagen på å prøve å få nye deler, men logistikken i Frankrike var skuffende....-3 ukers leveringstid. Det betyr at markisen ikke kan brukes mer denne ferien, så får vi fikse når vi kommer hjem.






Mandag brukte vi videre til strandliv på dagen ( dette har vi selvfølgelig fått tid til de andre dagene også ). På ettermiddagen reiste vi til fjellandsbyen Eze (mellom Nice og Monaco). Her er det veldig idyllisk med trange gater, fantastisk utsikt og flott kaktushage. Vi spiste pizza før vi forlot Eze.











- Posted using BlogPress from my iPad

lørdag 27. juli 2013

Dagene flyr på Rivieraen

Dagene går fort og det er allerede lørdag.
Torsdag tok vi toget til Nice gikk en runde i byen og gamlebyen her.
Fredag var vi i Monaco. Gikk den obligatoriske ruten til Casino, Monte Carlo og så opp til fyrste-palasset. Spiste lunch i havna:-) dyreste Pepsi Max jeg har hatt, men den smakte godt i varmen.














Idag lørdag har Bjørn Erik og Helge syklet på morgen. Rute Villeneuve Loubet-Antibes-Cannes-Mougins-Villeneuve Loubet, totalt ca 50 km. Tok ut 8:15 og var tilbake 11:40. Herlig tur.


Ikveld henter vi bil og planlegger å feire gullbryllup i Antibes.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Avenue de la Batterie,Villeneuve-Loubet,France

torsdag 25. juli 2013

Endelig Middelhavet

Vi startet på turen sørover mandag formiddag. Spesielt den ene halvdel av reisefølget var ivrig på å ta korteste og raskeste vei til Middelhavet, så vi fulgte motorveien og hadde få avstikkere og stopp underveis.
Hadde sett oss ut en stoppeplass og plottet inn koordinatene fra den store "StellPlatz-boka". Dette må ha vært feil for vi havnet på en liten parkeringsplass i en bitteliten by, der det var fredelig, stille og flott utsikt. Vi bestemte oss for å bryte prinsippet om å ikke overnatte andre steder enn camping eller stellplatz og ble liggende her kveld og natt.
Tirsdag tok vi tidlig ut og begynte å kjøre 7:00. Frokosten tok vi på en rasteplass i 10-tiden.
Kl 13:30 var vi på plass på Rivieraen, nærmere bestemt Villeneuve Loubet mellom Nice og Cannes. Her skal vi tilbringe en uke.
Onsdag ettermiddag ble Kristiane, Liv og Helge hentet på flyplassen. Vi har nå fått installert oss og hadde herlig hjemmelaget grillmåltid på kvelden:-)
Idag, torsdag står Nice på planen.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Avenue du Docteur Julien Lefebvre,Villeneuve-Loubet,France

mandag 22. juli 2013

Paris del 2

Travel Paris-dag søndag. Vi tok ut fra morgenen av og kjøpte fulldagsbillett på Metro'en.
Startet med Notre Dame, der vi fikk med oss katolsk messe siden vi var der i "kirketid" søndag formiddag.
Fortsatte til fots over i Latinerkvarteret hvor vi hadde en 3-retters middag på en rolig fortausrestaurant.




Etter dette spaserte vi til Pantheon og videre gjennom Luxembourg hagen før vi tok Metroen til Montmartre. Her gikk vi opp til Sacre-Coeur. Her er det fantastisk utsikt over Paris.




Vi reiste tilbake til campingen for å hvile litt før Bjørn Erik reiste inn igjen for å få med seg siste etappe i Tour de France. Fikk med med to passeringer ved Louvre og en passering og målgang på Champs Elysees. Fantatisk stemning og veldig gøy å ha fått med seg. At Alexander "bare" fikk sjette plass på tross av masse nordmenn som heiet ham frem var helt ok.
Har ikke fått lagt over bilder fra andre kamera, derfor ikke så mange bilder enda.....
Idag mandag har vi kjørt ca 50 mil mot Nice og ser frem til et avkjølende bad i Middelhavet :-)
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Salvizinet,France

lørdag 20. juli 2013

Endelig i Paris

At jeg og min fru, skulle bli 47 før vi kom til Paris er nesten synd. Paris er stor, prangende, majestetisk og samtidig koselig, nydelig og vakker. Vi syklet fra campingen til Triumfbuen, ned Champs-Elysees og så bort til Eifeltårnet og tilbake. Hadde en god stopp med kaffe og dessert på en fortausrestaurant på Champs-Elysees.






Imorgen er det resten av de obligatoriske severdighetene og, -Tour de France innspurten som er planen.

Hvis vi ikke føler oss ferdige bruker vi endel av mndagen også i byen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Allée du Bord de l'Eau,Paris,France

Fredag Antwerpen (Belgia) og Lille (Frankrike)

Forventet at Antwerpen var en liten grå havneby og ble svært positivt overrasket. En fantastisk katedral, flotte bygninger og veldig koselig torg. Hundrevis av små uteresturanter, -selvfølgelig belgisk sjokolade. Denne nøyde vi oss med å se i butikkvinduene, vi har jo medbrakt Melkesjokolade fra Freia :-)
Antwerpen vel verdt en stopp.








Vi stoppet på et grønnsaksmarked på sykkelturen tilbake og kjøpte det som bildet viser for den nette sum av € 5,-
Frukt og grønt er dyrt i Norge!




Heidi er godt forberedt med Tine fløte, så det smakte godt med jordbær og fløte.




Vi reiste videre et par timer og ligger idag lørdag ca 2 timers kjøring fra Paris.

På veien var vi innom Lille rett over grensen til Frankrike. Det ble kun en kjøretur, da vi slet med å finne parkering. Kun parkering under jorda, noe som ikke passer med en bil på 3 m høyde og over 8 m lengde.

Innsjekking på campingen (som er fullbooket, godt vi bestilte på forhånd) i Paris er kl 14. Så bruker vi ettermiddagen og kvelden i Paris, før det store innrykket imorgen med finaleetappen i Tour de France.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Rue des Tourelles,Péronne,France

fredag 19. juli 2013

Torsdag Amsterdam

Etter en god natts søvn på Amsterdam City Camp tok vi syklene og fant båten over til sentrum. To passasjerbåter gikk i skytteltrafikk de 8-900 meterne over sundet. Det var gående, syklende og mopeder som ble tatt over.
Imponerende sykkelby forrresten, Amsterdam. Sykkelveier, parkeringhus for sykler og tusenvis av syklister på typiske bysykler. Vi skilte oss litt ut med våre "fremoverlente" sykler.

Amsterdam var en flott by, mest pga av alle kanalene. Vi tok en 2 timers kanaltur og fikk sett mesteparten av byen. Det var varmt, så godt når båten kom ut i mer åpne områder og vi fikk litt vind. Masse husbåter lå langst kanalene. Mange som hadde skaffet seg et flyttbart hjem på denne måten.

Utenom båtturen syklet og spaserte vi litt rundt i byen. Gikk også gjennom Red Light District hvor damene stod i vinduene og dørene og bød seg frem selv om det var midt på dagen.

Oppsummert var Amsterdam en flott opplevelse, men dog ikke øverst på lista over byer vi må tilbake til....

Etter litt mat og avslapping ved bilen, tok vi videre et par timer og ligger nå på en koselig bobilparkering i Antwerpen. Planlegge å sykle en tur til sentrum før vi tar en ny 2-3 timers etappe mot Paris.










- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vogelzanglaan,Antwerpen,Belgique

onsdag 17. juli 2013

Amsterdam etter en etappe på 64 mil

Kjørte øvre/ytre rute fra Flensburg til Amsterdam idag onsdag. Hadde en stopp i Groningen sentrum. Kjørte over avlutnings-diken som er et imponerende byggverk. Har funnet en grei bobilparkering hvor det går båt over til sentrum.
Imorgen blir det å utforske byen. Kjekt med wifi her på Amsterdam Citycamp. Har sett dagsrevyen og sommeråpent via nettet.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Danmark på langs

Kjørte gjennom Danmark på 4 timer etter en fin ferjetur over Skagerak. Smakte godt med buffet på SuperSpeed. Skal handle litt på Scandinvian Park før vi setter vestover mot Amsterdam.






- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Scandinavian-Park,Handewitt,Deutschland

tirsdag 16. juli 2013

Ny reise, nye blogginnlegg

Bobilen er pakket og vi (Heidi, Kristiane og jeg) har hatt en flott helg i Sarons Dal. Det har vært en helg med åndelig påfyll, sosialt samvær og inspirasjon for misjon hjemme og ute.
Vi er nå klar for 4 uker på hjul i Sør-Europa og ser frem til å teste ut bobilen vi anskaffet ifjor høst.
Heidi og jeg reiser alene, men blir sammen med Kristiane og mine svigerforeldre 1 uke utenfor Nice på den franske riviera. De kommer ned til Nice med fly og vi har booket camping for oss og hotell like ved til svigers.

Skal prøve å poste litt innlegg underveis, men kan ikke love like fyldige reportasjer som tidligere, da jeg må kjøre endel og ta meg av min kone innimellom :-)

Følg med - følg med!



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Saronsdalvegen,Kvinesdal,Norge