mandag 5. juli 2010

Greenville hos Johannesen's






















Fredag 2 juli til Søndag 4 juli:
Vi har hatt to flotte dager hos fam Johannesen i Greenville! Pga. at togbillettene var utsolgt måtte vi ta buss opp dit, og der ble vi hentet av Morten og Margareth som er 93 og 84 år gamle. Tross sin høye alder er de utrolig spreke og oppdaterte! Begge kjører fremdeles bil, og det var Morten som hentet oss på bussen og kjørte oss de siste milene hjem. De hadde et koselig og romslig hus, og en utrolig flott og stor eiendom som han hadde kjøpt for en billig penge da han bosatte seg der for ca 50 år siden. Han hadde demmet opp et stort vann, og laget "traktorveier" inni skogen som tilhørte eiendommen. Han hadde kjøpt seg firhjuler på sine eldre dager, og kjørte rundt med denne. Vi fikk også låne en firhjuler som sønnen eide, og fikk være med på tur inni skogen som var en del av eiendommen. Kjempegøy! På kvelden tok de oss med på en koselig lokal restaurant, og der spiste vi deilig forett, middag og dessert!



Dagen etter, altså lørdag, startet vi dagen med omvisning på familiebedriften som Morten startet for ca 60 år siden. Der lager de spesialbestilte varer som lamper, beslag, bord osv. i ulike metaller, og det er de 3 sønnene som driver firmaet nå. De hadde 30-40 ansatte pr. idag. Denne dagen var også dagen for deres årlige piknik for hele slekta. Da samlet de nære og fjerne slektninger hos seg ved vannet på eiendommen deres, og vi var sammen fra kl 14 til kl 22 om kvelden. De startet dagen med å prate sammen mens vi spiste ulike dipper og chips. Hovedretten var hummer som de kokte i en hjemmelaget "hummerkoker" sammen med potetsalat og andre typer salater. Deilig! Så hadde vi hesteskokasting og "cornhole" (kasting av risputer), og noen fisket eller rodde i båter på vannet. Kvelden ble avsluttet med et flott fyrverkeri (pga. 4. juni dagen etter)! Det var veldig koselig og interessant å få være med på denne pikniken, og vi traff mange kjekke folk. De fleste av dem hadde norske røtter, og flere av dem hadde vært i Norge.



Dagen etter, søndag 4. juni, kjørte Morten oss til togstasjonene ca 3 mil unna etter en deilig frokost. To av sønnene var bortom før vi reiste, og vi fikk gode tips om bl.a. musicaler og hva vi burde se i New York de neste dagene. Vi har hatt noen fantastiske dager hos Morten og Margareth der vi har fått slappet av og kost oss i landlige omgivelser. De var så gjestfrie og kjekke hele familien! Nå gleder vi oss til noen travle og spennende dager i storbyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar