torsdag 8. juli 2010

Siste dag før hjemreise




Onsdag 7 juni:
Som avtalt kvelden i forveien var Bjørn Erik tidlig oppe og tok ut på egen hånd, mens jentene sov litt lengre og hadde et par butikker på tapetet på formiddagen.
Bjørn Erik fikk gått over Brooklyn Bridge. (Bygget i 1883) Etter dette var det rundtur med turbuss på øvre Manhattan. (Central Park og Harlem.) Turen ble avsluttet med leie av sykkel og en sykkeltur inne i selve Central Park. Etter dette vart uforskertrangen stillet for idag og kursen ble satt mot hotellet hvor jentene ventet med nok en topp og kjole.
På ettermiddagen var vi på Times Square og fikk 50% billetter til Mamma Mia musical, som likevel kostet $ 210,- for oss tre.
Jentene storkoste seg, noe også Bjørn Erik gjorde innimellom en ørliten dupp.... (Hardt med sykkeltur)
På kvelden må koffertene pakkes og hjemreisen starter kl 07:30 torsdag. Vi skal ta buss til Washington DC, fly til København og videre til Sola, der Rolf henter oss med BMW'en.

Vi ser frem til å komme hjem etter en lang, flott og innholdsrik ferie.
Takk til alle som har fulgt oss på bloggen disse nesten fire ukene.

onsdag 7. juli 2010

New York forts.





































Tirsdag 6 juni:

Vi startet tidlig ut idag for at varmen ikke skulle ha fått helt taket, men dagen idag var nok rekordvarm. Vi har hatt ca 40 grader idag, og det er hett i storbyen. Etter hva vi forstår på de innfødte så er det rekordvarmt disse dagene. Vi hoppet på turistbussen igjen og satte kursen sørover. Vi hoppet av i Financial District og fikk sett Ground Zero på nært hold. De holder nå på å bygge nye bygninger som bildene viser.

Vi gikk videre ned Wall Street og børsen, før vi kom ned til ferjeterminalen for ferja til Staten Island. Dette er en gratis ferje som går forbi Frihets-statuen, som vel er obligatorisk når man er i NY.

Etter dette rakk jentene litt shopping i SOHO, mens mannen var nede ved Pir 40, der han visste at det var en kajakk-butikk.

Etter en hvil og dusj på hotellet, gikk vi ned til Times Square og hadde middag på Planet Hollywood. Herlig mat, og Kristiane likte seg blandt alle effektene.

På veien ned var vi forresten innom en gitrarbutikk og handlet en Whammy-pedal til Simen, som visstnok skulle være halv pris her borte.
OBS: Det går unna her..... Må vel få med at Bjørn Erik var en kveldstur alene på "Top of the Rock". Toppen av Rockefeller centre. Legger ved noen bilder fra dette også.

tirsdag 6. juli 2010

New York i 35-40 grader











Mandag 5 juni:




Idag har vi vært på rundtur i byen. Har booket 2-dagers billett på disse hop-on, hop-off bussene. Det har også blitt endel shopping idag. Har vært på H&M og Macy's, pluss noen andre. Det er svært hett i byen nå og en befrielse å komme inn i de nedkjølte butikkene, også for mannen....

4 juni i New York







Søndag 4 juni:



Den amerikanske nasjonaldagen blir feiret med et gedigent fyrverkeri på Hudson-river. (vestsiden av Manhattan) Vi trodde vio startet i god tid for å det med oss, men begynte å høre drønn en km før vi var nede ved sjøen. D.v.s. vi komm aldri helt ned til sjøen, da det var store politisperringer kvartalet før gata ved sjøen. Vi måtte stå bak endel bygninger og fikk med oss endel av det imponerende fyrverkeriet.

Endelig iPad




Søndag 4 juni:


Vi hadde som tidligere nevnt trålet halve USA etter iPad til Kristiane. Vi hadde satt oss opp på venteliste og etter en ukes venting fikk vi mail fra Apple om at vi kunne hente iPad'en på Fifth Avenue i New York.


Butikken ser fancy ut fra gata, men nede i butikken var det et humlebol. Ny iPhone og de populære iPad'ene gjorde at det var vanvittig med folk. Vi fikk vår iPad, fikk den aktivert og stakk tilbake til hotellet.
Etter henting av iPad, var det tid for møte i Times Square Church. (David Wilkerson's menighet)
Dette var et møte fullt av liv og et fargerikt felleskap av alle raser. En veldig positiv opplevelse, ulik de to foregående kirke-besøk.

mandag 5. juli 2010

Greenville hos Johannesen's






















Fredag 2 juli til Søndag 4 juli:
Vi har hatt to flotte dager hos fam Johannesen i Greenville! Pga. at togbillettene var utsolgt måtte vi ta buss opp dit, og der ble vi hentet av Morten og Margareth som er 93 og 84 år gamle. Tross sin høye alder er de utrolig spreke og oppdaterte! Begge kjører fremdeles bil, og det var Morten som hentet oss på bussen og kjørte oss de siste milene hjem. De hadde et koselig og romslig hus, og en utrolig flott og stor eiendom som han hadde kjøpt for en billig penge da han bosatte seg der for ca 50 år siden. Han hadde demmet opp et stort vann, og laget "traktorveier" inni skogen som tilhørte eiendommen. Han hadde kjøpt seg firhjuler på sine eldre dager, og kjørte rundt med denne. Vi fikk også låne en firhjuler som sønnen eide, og fikk være med på tur inni skogen som var en del av eiendommen. Kjempegøy! På kvelden tok de oss med på en koselig lokal restaurant, og der spiste vi deilig forett, middag og dessert!



Dagen etter, altså lørdag, startet vi dagen med omvisning på familiebedriften som Morten startet for ca 60 år siden. Der lager de spesialbestilte varer som lamper, beslag, bord osv. i ulike metaller, og det er de 3 sønnene som driver firmaet nå. De hadde 30-40 ansatte pr. idag. Denne dagen var også dagen for deres årlige piknik for hele slekta. Da samlet de nære og fjerne slektninger hos seg ved vannet på eiendommen deres, og vi var sammen fra kl 14 til kl 22 om kvelden. De startet dagen med å prate sammen mens vi spiste ulike dipper og chips. Hovedretten var hummer som de kokte i en hjemmelaget "hummerkoker" sammen med potetsalat og andre typer salater. Deilig! Så hadde vi hesteskokasting og "cornhole" (kasting av risputer), og noen fisket eller rodde i båter på vannet. Kvelden ble avsluttet med et flott fyrverkeri (pga. 4. juni dagen etter)! Det var veldig koselig og interessant å få være med på denne pikniken, og vi traff mange kjekke folk. De fleste av dem hadde norske røtter, og flere av dem hadde vært i Norge.



Dagen etter, søndag 4. juni, kjørte Morten oss til togstasjonene ca 3 mil unna etter en deilig frokost. To av sønnene var bortom før vi reiste, og vi fikk gode tips om bl.a. musicaler og hva vi burde se i New York de neste dagene. Vi har hatt noen fantastiske dager hos Morten og Margareth der vi har fått slappet av og kost oss i landlige omgivelser. De var så gjestfrie og kjekke hele familien! Nå gleder vi oss til noen travle og spennende dager i storbyen.

New York 1

Torsdag 1 juli:
Vi ankom New York (JFK flyplassen) kl 22.30 etter 5 timers flytur, og kl var 24 før vi var på plass på hotellet som ligger veldig sentralt plassert på Manhattan ( street 52). Her er vi omgitt av høye skyskrapere på alle kanter! Vi måtte stille klokka fram 3 timer.Vi pakket ferdig en koffert før vi la oss, for dagen etter skulle vi reise på besøk til slektninger for et par dager. De bor et par timer nord for New York.

lørdag 3. juli 2010

Las Vegas del 2




Onsdag 30 juni:


Utforskningen av Las Vegas onsdagen ble nok begrenset til hotellets nærområde for jentenes del. Bjørn Erik hadde en tur på "The Strip" for å se litt mer av byen. Vi hadde et par deilige dager på hotellet med god mat, soling og avslapping. To dager i Vegas var nok og vi gleder oss å komme til New York.