onsdag 23. juni 2010

Hollywood























Mandag 21 juni:






Dorothy er en utrolig interessant, livlig og sprek 77-åring som er veldig gjestfri! Hun er interessert i det meste, og samme hva vi spurte om så kunne hun svare på det; til og med hvor den nærmeste Applestore lå. Det er den viktigste butikken for 2 av oss 3......samme hvor vi befinner oss i USA. Hun tilbudte seg å kjøre oss på sightseeing i Hollywood, og vi følte oss trygge med henne som sjåfør, selv om det ikke gikk direkte seint i svingene. Utrolig at en dame i den alderen våger å kjøre i 120 km/t på 6 felts vei (6 felt i hver retning altså)! Og at hun tør å kjøre inn i trafikkaoset i storbyene!


Hun kjørte oss opp til utkikkspunktet hvor vi ser Hollywood skiltet oppi åsen. Der hadde vi en fantastisk utsikt over både Hollywood og L A. Etterpå kjørte hun oss til Kodakbygget der Oscar-utdelingen foregår, og vi spaserte på Walk of Fame og studerte stjernene på fortauene.Veldig spesielt, ja nesten uvirkelig å være her og se disse kjente stedene og attraksjonene med egne øyne! På hjemveien stoppet vi på et handlesenter, og shoppet en god del:) På kvelden slappet vi av hjemme hos Dorothy og spilte kort.



Tirsdag 22.06:

I dag tok vi farvel med Dorothy. Vi har hatt noen flotte dager sammen med henne. Vi har spilt sammen, pratet masse om slekt og om likheter og forskjeller på USA og Norge osv. Det var så stille og fredelig der hun bodde, og hun hadde en koselig hage med svømmebasseng og mange frukttrær (appelsiner, nektariner, aprikoser, granatepler, fersken og grapefrukt). Det er så frodig og så deilig klima her, og frukten smaker herlig! I dag våknet vi til lyd av plenklipper og hekksaks. Det var gartneren som kom på sitt ukentlige besøk og stellet hagen og renset bassenget. For en luksus!

Etter 3/4 times kjøring, var vi fremme i Hollywood på Universal Studios. Det var en stor opplevelse å være der! Vi kjørte bl.a. i "kunstige" gater som de har bygget i forb. med filminnspilling. Vi fikk også se hvordan det virker når biler kræsjer og brenner, når fly styrter og når det regner og elvene flommer over i gaten. Etter en lang dag her satte vi kursen mot San Diego; ca 1 1/2 times kjøring sørover. Her har vi tatt inn hos Joyce (datter til Dorothy) og mannen hennes. De har besøk av en niese og en nevø. Disse to er barnebarn av Dorothy. De var også veldig kjekke og gjestfrie, og det blir koselig å bli bedre kjent med dem i morgen. Men, de har en stor hund..............som selvfølgelig BARE er snill og grei som ALLE andre hunder;)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar