onsdag 30. juni 2010

Las Vegas




Tirsdag 29 juni:


Da er vi ankommet Las Vegas det er virkelig moro å se....


Byen er om mulig enda mer glorete, glamorøs og preget av luksus og hinsides pengebruk, enn vi forventet.


Det er spennende å ha vært her....


Etter å ha ligget på endel enkle motell langs veien, bestemte vi oss for at en del av Las Vegas opplevelsen er å bo på et av disse gedigne luksus-hotellene. (80% av verdens største hotell ligger i Vegas)


Vi bor på Paris Las Vegas og har utsikt til et 200 meter høyt Eiffel-tårn, triumf-bue osv, som tilhører hotellet. Et enormt lysorgel med vann, musikk og lys spiller opp hvert kvarter utenfor hotellet.
Bildene er tatt fra hotellrommet.





Ser frem til å utforske mer av Vegas imorgen.....


Shopping

Har ikke skrevet så mye om denne aktiviteten i bloggen til nå. Det er brukt mye tid på diverse "Outlets" og andre butikker. Kristiane har hatt opptelling idag og er kommet til 25 plagg til nå. Denne aktiviteten har en forunderlig (og for undertegnede uforståelig) virkning på jentene..... de er mer yre etter flere timer i disse butikkene enn noen gang ellers.
Vi kjøper mye merkeklær til meget gode priser, utfordringen blir å hale alt med oss hjem....

Tur gjennom ørkenen




Tirsdag 29 juni:


Dagens kjøretur gikk gjennom ørkenlanskap og øde områder til Las Vegas. På veien fikk vi også med oss ingeniørkunst fra 30-tallet. Den imponerende Hoover-dammen som demmer opp Colorado-river kjørte vi over. Fikk tatt noen bilder av dette svære anlegget. (nederste bildet er fra nettet og spesielt interesserte kan lese mer på nettadressen.)




tirsdag 29. juni 2010

Endelig Grand Canyon













Mandag 28 juni:



Vi er over halvveis på turen og syns vi har fått med oss mye allerede. Et absolutt høydepunkt var dagens tur til Grand Canyon. Vi kjørte innover på mer "normal" vei, kun ett felt i hver retning. På turen innover lurer man på hvor denne Canyon'en kan være, da det kun er sletteland og skogkledde åser. Det er veldig flatt. Man kommer helt frem uten å ane hva som møter en, før man spaserer ut på kanten og ser dette mektige synet. Det er bare ubeskrivelig. Jeg hadde forventet meg strenge sikkerhetstiltak, men var overrasket over hvor fritt man kunne gå. Som bildene viser måtte jeg og Kristiane ned på en fremskutt avsats, og dette var ganske spennende.






Vi kjørte inn til et par andre utsiktspunkt også for å kikke. Synet er majestetisk og tar pusten fra deg.






På veien ned igjen gikk vi (etter anbefaling fra Dorothy) og så IMAX kino som var en meget bra opplevelse, både ift historien til Gran Canyon og filming nede i elvedeltaet.












Håper bildene gir et visst inntrykk, selv om dette helst må oppleves live.






Kommer jeg noen gang tilbake hadde det vært fint med en tur ned til bunnen og kanskje en rafting tur på Colorado River.

Alt er stort i Amerika...del 2

I serien "Alt er stort i Amerika", følger en observasjon fra hotellet idag. Et godstog kom brummende 300 meter fra oss med 3 svære diesel-lokomotiv (eller er det bensin de bruker her borte...?) Bak følger 119 vogner med disse største containerne, selvfølgelig med 2 oppå hverandre.

mandag 28. juni 2010

Alt er stort i Amerika




I serien "Alt er stort i Amerika" legger vi ved noen bilder fra Supermarkedet...
......kjørte forresten forbi en doning idag, av disse store bobilene. Den hadde tilhenger med en 25 fots båt og oppå båten en liten jeep for småturer....


Route 66







Søndag 27 juni:



Vi er kommet til Kingman, ca 2-3 timers kjøring fra Grand Canyon. Dette er en liten by med fokus på Route 66, som er den tradisjonsrike ruten tvers over Amerika fra øst til vest. Da vi stoppet for kaffe var det som å bli satt 30-40 år tilbake, skikkelig harry og skikkelig tøft.



Her drønner Harley'ene forbi og mannfolk med lang hår og tatoveringer er mer vanlig enn streite sokndøler.

søndag 27. juni 2010

Grand Canyon nærmer seg




Søndag 27 juni:
Klokka er nå 07:10 og undertegnede har sittet i hotell-lobbyen siden halv seks og planlagt dagens etappe. Våkner fortsatt tidlig, mest fordi ryggen ikke liker seg for lenge i senga. Vi reiser oppover mot Gran Canyon idag og har mange mil foran oss. Får se hvor langt vi kommer iløpet av dagen. Hvis vi får lagt halvparten av turen bak oss idag er jeg fornøyd.




Oppdatering søndag kveld:


Har hatt en fantastisk kjøretur østover mot Grand Canyon. Lanskapet er helt utrolig allerede. det var en ulykke på motorveien som gjorde at veien ble stengt. Mange stoppet bilene og slappet av og ventet. Jeg tok GPS'en fatt og fant en omkjøring vie en grusvei. Kjørte 2-3 mil på en grusvei midt ute på prærien, noe som var dagens store opplevelse. Jeg følte Geronimo eller Billy the Kid kunne dukket opp når som helst. (Se bilde)


Det viste seg å være et bra valg å ta denne veien og jeg tror vi sparte mye tid.


lørdag 26. juni 2010

Back in LA
















Lørdag 26 juni:
Vi er tilbake til hotell-livet og ligger nå i Lake Forest, 10 km fra Saddleback church. Vi var bortom Saddleback igår og det er et svært område. Hotellet vi fant var med frokost (Heidi er fornøyd), rimelig og med svømmebasseng, så idag blir det avslapping ved poolen.

Oppdatering:
Saddleback gudstjenesten tok vi lørdagskvelden. De har så mye folk at det er 2 møtet lørdag og 4 på søndag. (Like såvidt jeg har forstått). Tema var ekteskap. Flott preken av Rich Warren, der Rich og hans kone gjennom 35 år fornyet sitt ekteskapsløfte. Etterpå ble alle i salen som ønsket det (inkl Heidi og Bjørn Erik) med og fornyet sitt ekteskapsløfte. Viktig og sterkt....


- Posted using BlogPress from my iPad






Location:Rockfield Blvd,El Toro,United States

Siste dag i San Diego




Fredag 25 juni:


Vi setter nå kursen nordover igjen og finner et hotell i nærheten av Saddleback Church, da denne er målet for søndagens gudstjeneste. Håper vi får høre Rick Warren. Idag har vi vært på en strand 5-6 km fra huset og prøvd oss i bølgene. Hadde med et "Boogie Board" som du ligger med overkroppen på og rir på bølgene. Kult, fikk det skikkelig til et par ganger. Har kun film av strendene og får ikke lagt ut bilde av dette! Joyce har kjørt Taylor og Jenna til flyplassen idag og Kevin har tatt Harley'en på tur inn til Palm Springs, sammen med en kamerat for helga.


Heidi sitter i hagen og griller seg, mens jeg blogger. Tar sikte på å ligge ved Laguna Beach til søndag og slappe av før transportetappene inn til Las Vegas og Grand Canyon.

Strand og San Diego Old Town




Torsdag 24 juni:


Torsdagen var vi i den gamle bydelen i San Diego. (Som å være i en skikkelig western-by) Her spiste på mexicansk resturant, hvor innfødte mexicanere laget maten. Etterpå var vi på La Jolla stranda og slappet av, Heidi var ikke helt fornøyd da det var noen skyer som skygget for sola. Gikk dessverre glipp av kajkk-turen, da Joyce ikke fant parkeringplass og måtte returnere hjem med kajakkene. På kvelden kjørte vi ned til grensa før Mexico, og handlet i de noe Outlet-butikker der... Her var Levi's buksene nede i $19,90.


Bildet viser resturanten og Kristiane's porsjon som skulle være en starter....:-)


torsdag 24. juni 2010

Seaworld, San Diego











Onsdag 23 juni:
Vi kjører fullt opplegg og har idag vært i SeaWorld. Kanskje vi snart trenger en dag med litt avslapping? SeaWorld var fantastisk. Utrolig hva de kan dressere delfiner, spekkhoggere, sjøløver osv til å gjøre på kommando. Det var flere flotte show, der de forskjellige dyrene deltok. Det er vanskelig å gjengi stemningen gjennom bilder, men det var virkelig imponerende. Kristiane fikk også faren med i en båt, der man ikke bare ble fuktig, men klissvåt, til hennes store glede....
Vi har det fint hos Joyce og Kevin, og de er lokalkjent og kan anbefale hva som er verdt å se. Vi hadde tenkt oss en tur over til Mexico, men ble frarådet dette, da det har vært mange heftige konflikter (les: dreping) mellom politiet og narko-kartellene det siste.
Vi har et spennende opplegg for morgendagen: Strand og soling for Heidi og Kristiane og grottetur med kajakk for Bjørn Erik og ungdommene :-)




onsdag 23. juni 2010

Hollywood























Mandag 21 juni:






Dorothy er en utrolig interessant, livlig og sprek 77-åring som er veldig gjestfri! Hun er interessert i det meste, og samme hva vi spurte om så kunne hun svare på det; til og med hvor den nærmeste Applestore lå. Det er den viktigste butikken for 2 av oss 3......samme hvor vi befinner oss i USA. Hun tilbudte seg å kjøre oss på sightseeing i Hollywood, og vi følte oss trygge med henne som sjåfør, selv om det ikke gikk direkte seint i svingene. Utrolig at en dame i den alderen våger å kjøre i 120 km/t på 6 felts vei (6 felt i hver retning altså)! Og at hun tør å kjøre inn i trafikkaoset i storbyene!


Hun kjørte oss opp til utkikkspunktet hvor vi ser Hollywood skiltet oppi åsen. Der hadde vi en fantastisk utsikt over både Hollywood og L A. Etterpå kjørte hun oss til Kodakbygget der Oscar-utdelingen foregår, og vi spaserte på Walk of Fame og studerte stjernene på fortauene.Veldig spesielt, ja nesten uvirkelig å være her og se disse kjente stedene og attraksjonene med egne øyne! På hjemveien stoppet vi på et handlesenter, og shoppet en god del:) På kvelden slappet vi av hjemme hos Dorothy og spilte kort.



Tirsdag 22.06:

I dag tok vi farvel med Dorothy. Vi har hatt noen flotte dager sammen med henne. Vi har spilt sammen, pratet masse om slekt og om likheter og forskjeller på USA og Norge osv. Det var så stille og fredelig der hun bodde, og hun hadde en koselig hage med svømmebasseng og mange frukttrær (appelsiner, nektariner, aprikoser, granatepler, fersken og grapefrukt). Det er så frodig og så deilig klima her, og frukten smaker herlig! I dag våknet vi til lyd av plenklipper og hekksaks. Det var gartneren som kom på sitt ukentlige besøk og stellet hagen og renset bassenget. For en luksus!

Etter 3/4 times kjøring, var vi fremme i Hollywood på Universal Studios. Det var en stor opplevelse å være der! Vi kjørte bl.a. i "kunstige" gater som de har bygget i forb. med filminnspilling. Vi fikk også se hvordan det virker når biler kræsjer og brenner, når fly styrter og når det regner og elvene flommer over i gaten. Etter en lang dag her satte vi kursen mot San Diego; ca 1 1/2 times kjøring sørover. Her har vi tatt inn hos Joyce (datter til Dorothy) og mannen hennes. De har besøk av en niese og en nevø. Disse to er barnebarn av Dorothy. De var også veldig kjekke og gjestfrie, og det blir koselig å bli bedre kjent med dem i morgen. Men, de har en stor hund..............som selvfølgelig BARE er snill og grei som ALLE andre hunder;)







Hos Dorothy i Simi Valley














Søndag 20 juni:

Etter Crystal Cathedral kjørte vi nordover til Simi Valley og Dorothy Green (Datter til Arne Brambo) som vi hadde avtalt å besøke.


Vi ble varmt mottatt med flott middag og hadde en flott kveld sammen. Vi følte oss hjemme fra første stund og det var herlig å falle til ro i et stille strøk i en god seng privat, etter flere døgn i mer eller mindre støyende hotellrom.
Vi spilte domino på kvelden og var ikke i seng før tolv.

Søndag i Crystal Cathedral














Søndag 20 juni:

Søndag er jo møtedag og vi overnattet like ved Crystal Cathedral og var på plass til første gudstjeneste kl 09:30. Dette er et mektig og spesielt kirkebygg, som imponerte. Da orgelmusikken starten i begynnelsen av gudstjenesten åpnet et sidepanel i veggen seg og vannfonterer utenfor bust opp i takt med musikken.... (Hvis noen tenker at dette var typisk amerikansk, så var det akkurat det.) Gudstjenesten var en meget positiv opplevelse, med et sterkt intevju med Guy Penrod og flott sang. Flott preken og en varm og flott atmosfære.

Etter gudstjenesten deltok vi på kirkekaffe og fikk donut og gratis kaffe, siden vi var førstegangsbesøkende.

søndag 20. juni 2010

Los Angeles



















Lørdag 19. juni:







Takk for koselige kommentarer! Tenker stadig på dere der hjemme:) Også i dag startet vi tidlig på kjøreetappen. Vi er fremdeles tidlig våkne pga. tidsforskjellen, spesielt Bjørn Erik som trenger minst søvn. For å ikke vekke oss jenter pleier han å ta med seg pc-en ned i lobbyen på hotellet. I dagtidlig da Kristiane og jeg våknet, satt han på badet med pc-en i fanget.......det er jo ingen lobby på motellene! I dag har vi også kjørt en del mil, fra Santa Maria til Los Angeles. Den første stoppen hadde vi allerede etter 6 mil i den danske byen Solvang. Det var veldig spesielt, koselig, fredelig og nesten heimslig å vandre rundt i disse koselige gatene med dansk stil på bygningene. Vi var bl.a. innom en julebutikk der de selger julepynt ol. året rundt. Og så måtte vi jo innom et dansk bakeri å spise gjærbakst og danske wienerbrød. Det smakte deilig! Vi Egelendinger liker jo denslags..... :) Men de amerikanske kakene er nok best for øyet!

Deretter gikk turen videre til Santa Barbara Beach. Det var ei langstrakt badestrand med lang Pir ut i sjøen. På enden av piren var det parkeringsplass og flere restauranter. Vi lå på stranda og solte oss ei stund, men temparaturen i sjøen fristet oss ikke til bading. Så satte vi kursen mot L A. Det var en enorm trafikk og 5 felts vei i hver retning inn mot byen. Kanskje ikke så rart når det bor ca 8 millioner mennesker her! Jo nærmere vi kom byen, jo mer steg temperaturen. Så nå er det deilig sommertemp. her med ca 25-30gr. og skyfri himmel:) Vi var godt fornøyde med motell 6, og har tatt inn der for denne natten også.

Imorgen er det formiddagsmøte i Crystal Cathedral, med bl. a. Guy Penrod.... (Hvis noen ser Svein Harry, spør om vi skal hilse)

Øverste bilde viser en bryllupsbil utenfor kirken da vi var bortom lørdag.







Highway 1

Fredag 18. juni:

Den store kjøredagen ble dette! Vi kjørte Highway 1 fra San Francisco til Santa Maria, og la bak oss ca. 50 mil. De fleste milene gikk høyt oppe i fjellsidene, med Stillehavet rett nedenfor oss. Det var utrolig storslått og flott natur, med åpne havet og store bølger som slo inn mot sandstrender og klipper. Likevel var jeg glad da vi kom oss ned i lavlandet igjen og hadde havet på nesten sammen høyde som veien vi kjørte på.

Ellers var dette en ganske øde strekning, der det nesten ikke er beboelse. Innimellom kjørte vi forbi noen små restauranter, og vi stoppet i Big Sur for å spise. Da vi nærmet oss Santa Maria kjørte vi innom en koselig liten by ved sjøen som het Pismo Beach. Da vi tok inn på Motell 6 om kvelden, var vi trette etter den lange kjøreturen og sovnet tidlig.

lørdag 19. juni 2010

San Francisco









Torsdag 17 juni:



Vi ankom San Francisco på kvelden onsdag og fikk Golden Gate og byens Skyline med full belysning,.... nydelig!!



San Francisco viste seg som en trivelig by å være turist i. Veldig spesielt med de bratte gatene, som vi har sett mange ganger på film. Og sangen ble til virklighet, mange rare folk og dyr, kan vi treffe der! Vi våkner fortsatt tidlig ( spesielt Bjørn Erik), og startet med frokost like ved hotellet. Var klar for å innta byen før kl 9.


Butikkene åpnet kl 10, så vi benyttet tiden til å ta en tur med de berømte cable cars.




Disse tok oss ned til sjøen og "Fisherman's Wharf". Vi gikk til Pier 39 og tok en kikk på sjøløvene som lå og dovnet seg i sola. Vi nøyde oss med å se på det gamle fengselet "Alcatraz" fra landsiden.




Videre utover dagen ble det noen timer med shopping. Kortet gikk bl.a. varmt på Levis-butikken med 50% på allerede lave priser. Dette var spesielt vi jenter fornøyde med:) Vi fikk rett og slett ikke tid til å gå innenfor dørene på de store handlesentrene, så det har vi tilgode:) På kvelden tok vi en kjøretur over verdens nest største hengebro; den kjente "Golden Gate Brigde". Over på den andre sida var det fin utsikt over brua, Alcatraz og selve brua. <>




Selv om vi godt kunne tenkt å tilbrakt flere dager i San Fransisco, kjørte vi videre sørover langs Highway 1 fredag morgen. Da håper vi at temperaturen stiger litt. I S F har det vært vind og under 20 gr., så nå lengter vi etter skikkelig sommervarme!